Das Band

Reverend Bart and the Shepherds of Blues, Blues Brothers flavoured band

Reverend Bart and the Shepherds of Blues speelt de muziek van Jake en Elwood Blues met enorm veel energie en passie en slaagt erin de authentieke sfeer van de Blues Brothers overtuigend te brengen. Zij zijn echter geen look-a-like-band. De charismatische Reverend Bart en zijn sidekick Captain Harmonic vertellen het verhaal van de blues. Zij zullen je raken en vermaken met hun zang, energie en humor, ondersteund door de spetterende solo’s van de gitarist, toetsenist en mondharmonicaspeler, een duellerend (triëllerend?) trio dat zijn weerga niet kent. Dit alles leunend op het stevige fundament van de ritmesectie. Doordat alle bandleden regelmatig meezingen zijn de nummers veelal voorzien van zeer soulvolle koortjes.

Voor grotere gelegenheden kan er desgewenst nog groter uitgepakt worden. Een professionele blazerssectie versterkt het Motown-gevoel en neemt veel van de legendarische blazerssolo’s voor hun rekening. Als kers op de taart kan de de band vergezeld worden door zangeres Saskia Li Atjam, een ware diva, die o.a. bekende soulnummers van Aretha Franklin vertolkt.


In iedere samenstelling te allen tijde een sensationele belevenis!


Reverend Bart A.K.A. Reverend Bart

The myth remains the same! Hij is de enige echte "Messias" die je met de psalmen van The Blues Brothers weet te bekeren tot een trouwe discipel, om de muzikale erfenis van The Blues Brothers in ere te houden...!

Captain Harmonic A.K.A. Michel Burgwal, zanger/mondharmonicaspeler

Met een staat van dienst waar je stil van wordt, walst Captain Harmonic over je heen! De combinatie van zijn enorme stemgeluid, wat van onheilspellend laag tot eigenlijk verboden hoog rijkt en zijn vette harmonicageluid, maken hem tot een unieke verschijning binnen deze Blues Brothers flavoured band.
Wat Captain Harmonic aanraakt, verandert spontaan in muzikaal goud, zonder hem geen Reverend Bart. En zonder Reverend Bart & the Shepherds of Blues geen Captain Harmonic.
Er zijn zelfs boze tongen die beweren dat beide heren een tweeling zijn, hoe het ook zij: Sluit Captain Harmonic in je hart, en je bent nooit meer chagrijnig!

Saskia Liever Atjam, zangeres

Saskia "liever" Atjam, is de enige artieste in dit markante gezelschap zonder bijnaam... Zij laat zich zelfs niet vangen onder een pseudoniem...! Deze performster is een soul en rythm & blues zangeres pur sang. Zodra zij het podium betreedt, veranderen "the Shepherds" in makke lammeren. Als vanzelf wint zij het vertrouwen van de band en het publiek en verdient hiermee "Respect". Nu leidt zij de kudde harmonisch en melodieus door de krochten van de Blues. Om niet in een vloedstroom van metaforen te vervallen, mag je zonder enig overdrijven stellen dat deze diva iedereen betoverd met haar gouden keel. Zoals de beroemde blues vertolkster van "Big Mama's Misery Blues Band" al zong: A strong woman makes tough men THINK!

Met Gitaar Mario A.K.A. Mario van de Pol, gitarist

Hij komt aan zijn bijnaam, omdat wij hem nog nooit zonder gitaar hebben gezien. Bij het vormen van deze band was hij er ineens, om nooit meer weg te gaan... Toen daarbij bleek dat hij beschikte over een gouden keel die vrouwen en mannen doen zwijmelen en druppelen, hebben we besloten hem vast te lassen in het firmament van deze Blues Brothers flavoured band.
Met Gitaar Mario zegt er zelf niet veel over, daarom doen wij dat: Moeders berg uw dochters op, en wees zelf ook voorzichtig! Dit is een minstreel die er op uit is om je te betoveren met de swingende muziek van The Blues Brothers!
Once you go Mario, you'll never be the same...!

Sarah "Harass" Lavinia Feenstra, drummer

Toen Sarah op haar vijftiende voor het eerst op de Schotse Highlandgames het onderdeel boomstamwerpen zag wist ze het: Ik word drummer! En zo geschiedde... Haar lot als kinderpsychiater met als specialisatie knuffelberen werd acuut vervangen met haar rol als drummer in Reverend Bart and the Shepherds of Blues. Heel veel verschillen zijn er overigens niet.
Als de Shepherds soms geïntimideerd raken door het geweld van haar boomstammen is daar altijd nog haar prachtige stem om hen snel gerust te stellen. Als Sirene voor de verdwaalde zeeman.

Sugar Base Sjoerd A.K.A. Sjoerd Beunder, bassist

Sommigen vertrouwen het niet, maar er wordt gefluisterd dat Sugar 6 vingers per hand heeft...?
Dit wonder op bas voert u ogenschijnlijk langs alle basloopjes die ooit bedacht zijn voor Elwood en Jake Blues.
Zelf noemt hij zich een reisleider, een motivator, en een drill sergeant die een Blues Brother flavoured band nodig heeft.
Sugar Base Sjoerd is het antwoord voor vastzittende dansheupen, en stramme swing knieën.

Willem "De Viking" Snijders, toetsenist

Dat stille wateren diepe gronden hebben wisten we al, maar Willem moet daar niets van hebben. Die overdondert je simpelweg met een vloedgolf aan spontaan geselecteerde, smaakvolle noten. Eskimo's mogen dan 50 woorden voor sneeuw hebben, Willem heeft een veelvoud daarvan aan mogelijkheden om jou met zijn toetsen te vertellen dat muziek werkelijk iets geweldigs is! En al helemaal als hij losgelaten wordt op de muziek van Reverend Bart and the Shepherds of Blues.
Vraag hem om "Everybody needs somebody" in mineur te spelen en te eindigen met een Picardische terts en hij zal je een onvergetelijke oorwassing geven, om je duidelijk te maken dat een dominant-sus4-voicing de enige echte smaakvolle oplossing is.

REVEREND BART AND THE SHEPHERDS OF BLUES